Recept Andijvie stampotje met rode poon

Type gerecht: Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 20 – 30 min. 

Energie: 505 kCal | 2120 kJ

Ingrediënten

4 personen

  • 4 rode ponen, panklaar
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150 ml melk
  • 400 g panklare andijvie

 

 

Bereiden:

• Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
• Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
• Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
• Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien over de stamppot.

Pasen

Beste klant, het is niet mogelijk uw bestelling voor pasen via de mail door te geven, dit om misverstanden te voorkomen, wel mogelijk om dit telefonisch door te geven.

Op tweede paasdag is er geen aanvoer van verse visproducten waardoor wij op dinsdag14 april gesloten zijn.  Woensdag 15 april zijn wij weer gewoon geopend.