Type gerecht: Voorgerecht
Bereidingstijd: < 20 min.
Energie: 265 kCal | 1105 kJ
Ingrediënten
4 personen
- 200 gram Hollandse garnalen
- 6 sneetjes bruin brood
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- 1 bakje kerstomaatjes
- 4 eetlepels slagroom
- 100 gram geraspte Gruyère of belegen kaas
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries)
- zout en peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. Bestrijk de sneetjes met olijfolie en bekleed 6 muffin- of soufflévormpjes met de sneetjes brood, met de oliekant naar buiten. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel in de vormpjes en verdeel de tomaatjes erover. Bak de taartjes in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Meng 1 eetlepel bieslook door de garnalen en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap. Zet de taartjes op bordjes en schep de garnalen erop.